Hun får det gjort: Derya Incedursun

Derya Incedursun er forbrukerøkonom i Nordea
Derya Incedursun er forbrukerøkonom i Nordea

"Grip muligheter":
Hvordan forbrukerøkonom og advokat Derya Incedursun får det gjort.

AW Magazine snakker med CEO’s, ledere, gründere, eksperter og de som går foran, om de store (og ikke så store) spørsmålene om jobb, livet og hvordan de får det gjort.

I dag snakker vi med Derya Incedursun, tidligere advokat og nå forbrukerøkonom i Nordea. Hun forteller oss om hennes 30-års krise som endte at hun helt byttet retning og hennes engasjement for sosial rettferdighet.

Publisert

AW: Hva er din stilling, og hva går jobben din ut på?

Derya: Man kan si at jeg har en dobbel rolle som forbrukerøkonom og advokat, men det er førstnevnte som er min stilling i Nordea. Jeg jobber med å formidle innsikt, gi råd og tips innenfor privatøkonomi, sparing og jus gjennom ulike medier som Nordeas kanaler, foredrag, webinarer og panelsamtaler.

AW: Hvordan vil du beskrive en typisk dag?

Derya: En typisk dag kan variere betydelig. Noen dager fylles med intervjuer for media, radio- og TV-opptredener. Andre dager inkluderer deltakelse på arrangementer som taler eller paneldeltaker, samt arbeidsreiser. Setter også av tid til å skrive artikler og kronikker. Kort sagt, en typisk dag er en miks av alt – avhengig av dagens agenda.

AW: Hvordan kom du dit du er i dag?

Derya: Min karriere har hittil vært en kombinasjon av å jobbe med målrettet planlegging og å gripe muligheter underveis. Allerede som tenåring visste jeg at jusstudiet og advokatyrket appellerte til meg. Etter å ha jobbet noen år i advokatfirma og prosedert i norske domstoler, kjente jeg behovet for en ny retning. 30-årskrisen min ledet meg til utforskning, og seks år senere ler jeg av den krisen.

Min nye retning tok en uventet vending da jeg startet som advokat i bank. Dette ble plattformen for videre utvikling, hvor jeg begynte som forbrukerøkonom. En rolle jeg aldri hadde forutsett, men som viste seg å være en spennende utfordring. Å våge å hoppe inn i det ukjente kan føre til de mest givende opplevelsene.

AW: Hva var din første jobb?

Derya: Jeg begynte å jobbe i en klesbutikk da jeg var 14 år gammel. Denne jobben lærte meg mye om å være en del av arbeidslivet. Blant annet kommunikasjon og samarbeid med ulike mennesker, problemløsning og verdien av arbeid og ansvar.

AW: Hvis du skulle gitt et karriereråd til andre, hva ville det ha vært?

Derya: Velg en retning som virkelig interesserer deg, ikke hva andre forventer. Ta noen sjanser, vær nysgjerrig og tålmodig.

AW: Hvordan håndterer du innboksen din?

Derya: Jeg går jevnlig gjennom innboksen min i løpet av dagen, på PC-en og telefonen når jeg er på farten. Tar meg tid til å lese og svare på e-poster etter hvert som de kommer.

AW: Hva eier du, som har gjort den største forskjellen i produktivitet?

Derya: Støydempende hodetelefoner har hjulpet meg å konsentrere meg bedre og blokkere ut forstyrrelser.

AW: Når det gjelder klær, hva er ditt power-outfit, eller hva går du vanligvis med på jobb?

Derya: Mitt power-outfit gjenspeiler min kjærlighet for sterke farger, spesielt rødt, som jeg er blitt fortalt er min farge siden jeg var 15 år. Å kle meg i farger gir meg ekstra energi. Når det gjelder vanlig arbeidsantrekk, varierer jeg mellom elegante dresser, skjørt, kjoler, jeans og bluser, avhengig av anledningen og stemningen.

AW: Har du en fast morgenrutine eller andre vaner som er viktig for deg i hverdagen?

Derya: En fast del av min morgenrutine er å drikke et glass vann med sitron. Det fungerer som min frokost. Deretter bruker jeg 15 min på å sjekke nyheter og bransjeoppdateringer før jeg begynner å stelle meg. Jeg vil være oppdatert på hva som har skjedd i den virkelige verdenen mens jeg sov.

AW: Har du en rollemodell i næringslivet eller i livet? Hvem og hvorfor?

Derya: Det er mange, men jeg skal nevne to; I Norge er det Gro Harlem Brundtland, og globalt er det Ruth Bader Ginsburg som dessverre gikk bort i 2020. Livene deres, prestasjonene, prinsippene og verdiene deres inspirerer og påvirker meg.

Derya foretrekker å jobbe på kontoret
Derya foretrekker å jobbe på kontoret

AW: Hva blir hovedfokuset ditt i høst? Er det noen ting du skal gjøre annerledes eller store mål du ønsker å nå?

Derya: Jeg brenner for sosial rettferdighet. Jeg har skrevet kronikker om barnefattigdom, mangfold i arbeidslivet, kvinners rettigheter og æreskultur og vold. Jeg ønsker å fokusere enda mer på disse områdene og videreføre mitt engasjement. Målet mitt er å bidra til meningsfulle samtaler og endringer.

Den ene eller andre?

AW: Hjemmekontor eller kontoret?

Derya: Kontoret.

AW: Matpakke eller kjøpe lunsj ute?

Derya: Kjøper lunsj i kantinen på jobben. Jeg spiser variert, alt fra salater og fisk til kjøtt, suppe og veganske retter.

AW: Hva har du alltid på kontorpulten/med deg i veska?

Derya: Leppepomade og lakrisdrops.