Bidra

Vil du bidra i AW?

Har du noe smart å si som du tror passer i AW? Eller kanskje du ønsker å bidra med foto eller illustrasjoner? Her får du litt praktisk informasjon om hvordan du går frem.

AW er et magasin med en liten redaksjon. Det betyr at vi er helt avhengig av bidragsytere for å skape hver enkelt utgave. Journalister og skribenter, fageksperter og meningsytrere, fotografer og illustratører. Vi har allerede skapt et stort fellesskap av kreative sjeler, men vi trenger alltids flere. Spesielt skribenter som kan fortelle inspirerende historier.

Må jeg sende inn en ferdig tekst?

Nei. Det optimale er selvsagt å få en fiks ferdig sak i innboksen, men vi forventer ikke det. Det vi forventer, er at du har en klar idé om hva du vil skrive om, og hva du ønsker å formidle.

Send oss et avsnitt om temaet du vil ta for deg, en hypotetisk tittel og en ingress på et par setninger. På den måten får vi et inntrykk av vinklingen. Det er fint om du også legger ved en tekst eller to du er stolt av, slik at vi ser hvordan du skriver.

I tillegg ønsker vi oss noen ord om deg og bakgrunnen din. Det er særlig viktig hvis det er snakk om en fagartikkel. Da må vi vite at du har den faglige tyngden som trengs for å mene noe om temaet.

Hvor lang må teksten være?

Vi opererer med tre ulike tekststørrelser:

  • Liten: 750–1000 ord
  • Medium: 1500–1750 ord
  • Stor: 2000–2500 ord

Disse rammene har vi satt for at det skal bli enklere å sette magasinet. Så gi oss gjerne en pekepinn på hvor teksten din passer inn. Om den blir noen ord lengre eller kortere, går selvsagt helt fint.

Hvordan kan jeg bidra som fotograf eller illustratør?

For fotografer og illustratører er det naturlig nok vanskeligere å sende inn idéer uten en skriftlig kontekst. Vi tar stort sett kontakt med aktuelle fotografer og illustratører når vi har en passende sak.

Har du en idé, for eksempel til en fotoreportasje, så send oss den gjerne. Hvis ikke holder det at du sender en kort tekst om deg selv og noen arbeidsprøver.

Får jeg betalt?

Vi er som sagt en liten redaksjon som ikke renner over av penger. Vi har derfor ikke mulighet til å betale alle bidragsyterne våre ennå. Men det er naturligvis målet vårt.

Per nå betaler vi for bestilte saker, altså konkrete saker vi etterspør fra journalister, fotografer og illustratører.

Hvordan sender jeg inn bidrag?

Alle bidrag og idéer sendes til bidrag@awmagazine.no. Legg gjerne ved CV og arbeidsprøver i tillegg til teksten som forklarer idéen din.

Vi gleder oss til å høre fra deg!