Hun får det gjort: Therese Lilletvedt

Møt Therese, den kreative kraften bak Balion - Fra Frisør til CEO, utfordrer hun mote/treningsverden.

"Spisse albuer er oppskrytt. God arbeidsmoral og inkludering er ikke!":
Hvordan gründeren Therese Lilletvedt, får det gjort.

AW Magazine snakker med CEO’s, ledere, gründere, eksperter og de som går foran, om de store (og ikke så store) spørsmålene om jobb, livet og hvordan de får det gjort.

I dag snakker vi med Therese Lilletvedt. Therese er ikke din gjennomsnittlige CEO og grunnlegger. Hun har bygget sitt eget treningsklær-merke, Balion, fra bunnen av og driver det med en lidenskap og energi som er smittende. I dette portrettet gir hun oss et innblikk i hennes hverdag og karrierevei.

Publisert Sist oppdatert

AW: Hva er din stilling, og hva går jobben din ut på?

Therese: Jeg er CEO og grunnlegger av Balion. Jeg har gjort alt av daglige gjøremål i bedriften fram til i vår. Men nå har jeg fått inn to jenter til på kontoret som tar seg av lager, kundeservice, kontrakter og budsjett, så nå får jeg frigjort tid til å konsentrere meg om å designe nye klær, teste dem ut, og sette dem i produksjon. I tillegg til å planlegge photoshoots, kampanjer og lage innhold til sosiale medier.

AW: Hvordan vil du beskrive en typisk dag?

Therese: En typisk dag begynner rolig med en kaffe i sofaen samtidig som jeg går gjennom mail og sjekker sosiale medier. Deretter stikker jeg inn på kontoret og treffer jentene. Da har vi gjennomgang på alt fra influensere til innkjøp og økonomi. Hvis det er ekstra mye å gjøre, hjelper jeg til med pakking og eventuelt tar kundeservice. Jeg drar fra kontoret rundt 15-tiden og møter mannen på trening. Etter det er det hjem å lage middag, og etter middag har jeg noen timer med mannen og barna. Om kvelden, når ungene er i seng, sitter jeg som oftest på Mac og lager annonser eller innhold til sosiale medier, samtidig som jeg ser på en serie med mannen.

AW: Hvordan kom du dit du er i dag?

Therese: Jeg er utdannet frisør, kontormedarbeider og prosjektleder, og har jobbet med ekstremt mye forskjellig. Jeg er en kreativ sjel som ikke er redd for å kaste meg inn i nye prosjekter om jeg ikke trives med det jeg driver med. Jeg planla i to år å starte for meg selv, og brukte nesten alle kvelder på å lære alt jeg trengte for å starte mitt eget brand. 

Da jeg endelig åpnet nettbutikken, hadde jeg kun tre produkter til salgs. Jeg solgte to tights allerede på åpningsdagen, men så gikk det to måneder til neste salg. Vi brukte alle våre feriepenger og kredittkort vi hadde liggende for å skrape sammen midler til 8 nye design.

 Deretter begynte det å ta seg opp, og vi hadde mye mer innhold til sosiale medier, som har vært utrolig viktig for å vokse. Når stuen på loftet var full av treningsklær i tillegg til stuen nede, hoppet vi i det og flyttet alle varene på lager, og fikk oss et kontor. Det lageret er nå utvidet tre ganger fra vi flyttet inn for å få plass til alle varene.

AW: Hva har vært den vanskeligste beslutningen du har tatt i karrieren din?

Therese: Den vanskeligste beslutningen må ha vært å si opp jobben som ga fast inntekt mot en litt mer usikker økonomi.

AW: Er jobben din, og jobbhverdagen slik du så for deg at den skulle være?

Therese: Både ja og nei. Jeg har i mine øyne drømmejobben, og jeg virkelig elsker å være min egen sjef. Men det følger også med et enormt ansvar, og det har også gitt meg mange våkenetter og mye angst. Men sånn er det med alt i livet - pluss og minus. Bare viktig at det er mest pluss.

AW: Hva var din første jobb?

Therese: Min første jobb var som frisørlærling. Det jeg sitter mest igjen med her er at man må behandle alle med respekt. En lærling har som oftest ingen erfaring, og det kan selvfølgelig være frustrerende for en medarbeider og sjef. Slik du behandler dette unge menneske i sitt første møte med arbeidslivet vil han eller hun huske for alltid, enten det var på godt eller vondt.

AW: Hvis du skulle gitt et karriereråd til andre, hva ville det ha vært?

Therese: For det første, spisse albuer er oppskrytt. God arbeidsmoral og inkludering er ikke. For det andre, hvis du ikke trives der du er, bør du endre det! Trenger du mer kompetanse for å gjøre noe annet, ta et nettkurs, eller lær fra YouTube. Det er hardt arbeid å endre noe, men motivasjonen bør være at livet blir enklere senere.

AW: Hva har du kjøpt som har gjort den største forskjellen i produktivitet?

Therese: To ting: MACBOOK og en tur til BALI.

AW: Hvordan håndterer du innboksen din?

Therese: Meget dårlig. Jeg har 6967 uleste mail...

AW: Hva er ditt power-outfit – eller hva går du vanligvis med på jobb?

Therese: Jeg går vanligvis med tights og en oversized hjemmestrikket genser. Trenger jeg å føle meg litt powerful, for eksempel til businessmøter, blir det jumpsuit og dressjakke.

AW: Har du en fast morgenrutine eller andre vaner som er viktig for deg i hverdagen?

Therese: Jeg fungerer dårlig med stress om morgenen, så en rolig kaffe er hellig for meg før dagen begynner skikkelig. Jeg er så heldig at jeg har kommet i skikkelig god treningsrutine, og det har endret livet og humøret mitt. Så jeg prøver å alltid komme meg på trening etter jobb, selv om det bare er for tre-fire øvelser.

AW: Har du en rollemodell i næringslivet eller i livet? Hvem og hvorfor?

Therese: Pappa - han forsørget kone og 5 barn. Han jobbet som bussjåfør og trafikkleder og elsket jobben sin. Han var ydmyk og ekstremt inkluderende. Han delte det han hadde og tok seg av alle han elsket. Og hadde et godt forhold til alle. Når jeg gikk i tredje klasse, sa en venninne til meg: "Når jeg blir stor, skal jeg gifte meg med en som din far, for han er så snill." Om ikke det er noe å se opp til, så vet ikke jeg.

AW: Hva blir hovedfokuset ditt i høst? 

Therese: Hovedfokuset er å fortsette slik vi gjør, bare i et litt høyere tempo. Vi merker at våre kunder er sultne på nyheter litt oftere enn vi har klart å levere til nå. Men siden jeg har fått frigjort mye tid med flere medarbeidere, så muliggjør det også at vi klarer å planlegge og produsere i høyere frekvens. Vårt første store mål er å bli Norges største på treningsklær.

Den ene eller andre?

AW: Hjemmekontor eller kontoret?

Therese: Kontoret

AW: Matpakke eller kjøpe lunsj ute?

Therese: Matpakke. Har kjøkken på kontoret, koker 3 egg hver dag som jeg tar oppå en speltskive og drysser på Maldonsalt. Viktig med proteiner - da går jeg ikke på en sukkersmell senere på dagen.

AW: Hva har du alltid på kontorpulten/med deg i veska?

Therese: Tyggis og Monster