Sommerspalten, Isabelle Grønneberg Ringnes

Isabelle Ringnes

Teknologi, Sommertradisjoner og Fremtidsutsikter

I serien "Sommerspalten" skal vi dykke inn i livene og sommerplanene til noen av landets mest innflytelsesrike og inspirerende kvinner innenfor næringslivet. Fra teknologi og innovasjon til mangfold og bærekraft, vil disse kvinnene dele sine erfaringer, utfordringer og suksesshistorier. Vi vil også få innblikk i det litt enklere, som sommertradisjoner og leseplaner for sesongen. I denne utgaven av spalten blir vi bedre kjent med Isabelle Grønneberg Ringnes, en teknologigründer og ettertraktet foredragsholder som fokuserer på teknologiens påvirkning på samfunnet, mangfold og likestilling.

Publisert Sist oppdatert

Isabelle er grunnlegger av bandt annet T­ENK, et nettverk for å inspirere jenter til å engasjere seg i teknologi, og er medgründer av både Equalitycheck.com og #Hunspanderer. Hun er anerkjent som en av de mest innflytelsesrike i nordisk teknologi, og har produsert podcasten Future Forecast samt medforfattet boken "Hvem Spanderer" om ubevisste fordommer.  

AW: Hva står på leselisten din denne sommeren?

Kunstig Intelligens redder liv- AI er legenes nye superkrefter av Ishita Barua og Palestina- Israels ran, vårt svik av Odd Karsten Tveit. 

AW: Har du en sommertradisjon eller et favorittsted du alltid vender tilbake til?

Vi feirer min søsters bursdag i slutten av juni hvert år på hytta i Helgeroa. Det er den samme hytta vi har tilbragt hele barndommen på og bringer alltid gode minner. Dagen markerer starten på sommeren og hele familien samles i full fyr og flamme. Det blir alltid mega stemning, dans og spell. 

AW: Er det en ny hobby eller ferdighet du ønsker å utforske i løpet av sommeren?

Jeg er nybakt to-barns mor så min hobby blir å forsøke å få til det best mulig. Jeg tror ikke jeg orker å heve ambisjonsnivået noe særlig høyere enn det. 

AW: Hvordan balanserer du arbeid og fritid i sommermånedene?

Jeg vet ikke om det kan kalles balanse, men det er i hvertfall en teknikk som funker for meg. Jeg svarer på mail så fort det kommer inn slik at jeg ikke har noe hengende over meg. Jeg opplever at tiden det tar mentalt å gruble på ting er mye lenger om jeg ikke bare får det unna med en gang. Så i den grad det er mulig så får jeg ting unnagjort fortløpende og bruker ikke mye tid på det. Arbeidsoppgaver i løpet av sommeren er normalt ikke så tidkrevende allikevel. 

AW: Hvordan tilbringer du tiden din når du virkelig skal koble av og lade batteriene?

Da hører jeg på podkast, går en tur, dusjer og legger meg tidlig med en bok. Kjedelig, men effektivt. 

Drivkraftkonferansen, 2022, event, arrangement, konferanse, sandnessjøen

Jobb og livet..

AW: Hvilke mål har du satt deg for resten av året?

Jeg tar gradert mammapermisjon og har veldig mye spennende jeg vil jobbe med. Målet er å fortsette å være god på si nei slik at jeg ikke opplever ting som stress, men givende. Jeg vil ha akkurat nok jobb til at det er fint å få avbrekk fra mammabobla, men akkurat så lite at jeg ikke føler at jeg mister viktig tid med sønnen min. 

AW: Hvilken lærepenge har vært mest verdifull for deg? 

Alltid ha ting skriftlig, skriv gode avtaler og kontrakter. Ha tydelige forventningsavklaringer og ansvarsfordeling med alle du skal jobbe med. Vær nøye med det som er viktig, men ikke vær perfeksjonist eller i overkant detaljeorientert på alt det dagligdagse. Vær god og raus med mennesker rundt deg. Du får ikke til noe stort eller langvarig om folk misliker deg. 

AW: Hvordan ser du for deg at din bransje endrer seg de neste fem årene?

Jeg jobber med kommunikasjon innenfor teknologisegmentet og holder mye foredrag og konferansierjobber. Jeg tror fysiske events vil bli viktigere og mer eksklusive. Vi har hatt en god stund hvor alt er blitt digitalt eller hybrid, men folk innser at det blir en mindre god opplevelse og at de ikke får utbytte de er der for. Derfor prioriterer man igjen det fysiske, men man setter høyere krav til innhold og kvalitet på det man deltar på. 

I tillegg vil selvfølgelig måten jeg jobber endres. Alt jeg gjør og jobber med kan i stor grad støttes av AI. Jeg tror ikke jeg blir arbeidsledig med det første, jeg tror det som er “sertifisert” menneskeskapt vil oppleves mer spennnede og eksklusivt i fremtiden- om det er foredrag, kunst eller kultur. Så jeg forsøker å tilpasse og lære hvordan balansen min er optimalt med AI. 

AW: Kan du fortelle om en person som har påvirket din karriere?

Veldig mange mennesker har påvirket min karriere på ulike måter. En person jeg tenkte på nylig er en fyr jeg datet i New York. Han var veldig ambisiøs, jobbet enormt mye innen finans, men tilbragte helgene sine som fotballtrener for vanskeligstilte barn. Han gjorde mye veldedighets arbeid og stilte noen spørsmål som fikk meg til å tenke over hvordan man bruker fritiden sin. Han ble en inspirasjon til at jeg begynte å jobbe frivillig med forlatte hunder og senere har jeg ofte tenkt på ordene hans når jeg påtatt meg frivillig arbeid. Han dumpa meg, men det ble jo et bevis på at ingenting er så vondt at det ikke er godt for noe. 

AW: Hvordan definerer du suksess?

Jeg ser ikke på suksess som en destinasjon, men en følelse. Litt som med lykke. Det er ikke egentlig hvordan man har det, men hvordan man tar det. Jeg føler absolutt at jeg er suksessful. Jeg har to fantastiske barn, samboer, en jobb jeg elsker og gode relasjoner til venner og familie. Det er mer enn godt nok for meg. 

Isabelle Grønneberg Ringnes

Litt ekstra..

AW: Hvilke teknologier eller innovasjoner er du mest spent på for fremtiden?

100% mest spent på hvordan AI vil påvirke oss. Jeg tror Chat GPT lanseringen i november 2022 var et nytt iPhone moment uten at det er helt klart for oss hvordan det vil utforme seg enda. På samme måte som internett, vet jeg at AI vil revolusjonere måten vi jobber, kommuniserer og forholder oss til hverandre. Arbeidsoppgaver vil automatiseres, vi får støtte til å opprettholde kontakt på en helt annen måte og at AI blir en naturlig del av alle våre relasjoner og gjøremål. Men akkurat i hvilken grad og hvordan- the jury is still out og det hadde vært løgn om jeg ikke sa jeg er veldig spent. 

AW: Hvordan påvirker globale hendelser deg, din forretningsstrategi eller ledelsesstil?

Jeg bruker mye tid på å se ut i verden og observere de store globale trendene. I forhold til forretningsstrategi så gjør jeg så mye ulikt at det er vanskelig å si noe helt konkret, men jeg tenker vel at det å jobbe diversifisert og holde seg oppdatert på trender og nye digitale verktøy er veldig viktig uansett hva man jobber med. Hva gjelder lederstil mener jeg det er viktigere enn noensinne at vi står opp for de universelle verdiene og rettighetene vi ble enige om i etterkant av andre verdenskrig. Vi kan se til Ukraina og Gaza og se hvordan menneskeverdet vakler, hvordan krigsforbrytelser og brudd på folkeretten svekker verdenssamfunnet i sin helhet. Verdens største håp ligger i tydelig og modig ledelse som med integritet står opp for det som er riktig. Frihet, menneskeverd og demokrati blant annet. For å sitere en svært god leder jeg kjenner, Lindis Hurum, i Leger uten Grenser: “Angrepene på de sivile i Gaza er et angrep på oss alle; når vår felles menneskelighet står for fall – så faller vi alle. Det vi velger å si og ikke si i møte med det som skjer i Gaza nå, vil vi måtte leve med resten av livet”

AW: Hva skulle du ønske at flere engasjerte seg i?

Jeg skulle ønske at enda flere engasjerte seg for krigen Israel fører i Gaza, selv om det er forholdsvis mange som bruker stemmen sin nå. Men, det vi nå bevitner i beste sendetid svir langt inn i sjelen. Det er et bekmørkt kapittel i menneskets historie. Mitt største ønske akkurat nå er at krigen opphører og at Palestinere får fritt og eget land. Ingen er fri før alle er fri. Vi har alle et ansvar for å bruke stemmen og makten vår for de mange som ikke blir hørt eller sett, særlig når vi sitter i denne privilegerte delen av verden.