Tekst & foto | OSLO RAW, Tiril Refsum

Rå sjokoladekrem- og vaniljekake

Ingredienser

Bunn

2,5 dl kokosmasse

2-3 dl rått kakaopulver

15-20 myke dadler

En klype salt eller mer


Vaniljekrem

2 dl bløtlagte cashewnøtter, vasket og skylt

2 dl kokoskrem

5 ss smeltet kokosolje

3 ss agavesirup, honning eller annen sirup

2 ss presset sitron

1 ts vaniljepulver

En klype salt eller mer


Sjokoladekrem

3 dl kokoskrem

5 ss rått kakaopulver

2-3 ss kokosblomstsukker

3 ss smeltet kokosolje

2 ss lønnesirup

5 myke dadler

En klype salt eller mer

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en myk deig.


Dekk kakeformen (ca 18-20 cm) med bakepapir i bunnen, og klem ut deigen.


Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en blender, og kjør til en jevn og fin krem. Fordel kremen over bunnen, og sett kaken i fryseren til den har stivnet.


Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i blenderen, og kjør til en jevn og fin krem. Hvis kremen skiller seg, er det bare å kjøre den litt til.


Fordel kremen over den stivnede vaniljekremen. Sett i fryser til den har stivnet helt. Tin i kjøleskap før servering.


Kos deg!

Foto | OSLO RAW, Tiril Refsum