Rødbettartar med gressløkmajones
Tekst og foto | Sultne gutter
Usikker på hva du skal ha til middag i dag? Kanskje er dette din nye favorittrett.
Usikker på hva du skal ha til middag i dag? Kanskje er dette din nye favorittrett.
4 middels store rødbeter
1 rødløk
10-12 kapers
1 ts Dijon-sennep
3 eggeplommer
1 sitron
En god håndfull gressløk
En god håndfull parmesan
1-2 dl nøytral olje
Sukker
Eddik
Gresskarkjerner
Spirer (kan droppes)
Salt
Pepper
Legg tre av betene med skallet på i en kjele. Dekk med vann. Kok til betene er møre. Det tar omtrent en time. La dem kjøle seg ned før du fjerner skallet og rasper dem opp.
Imens skreller du og rasper den siste beten. Legg beteraspen i syltelake laget av 1 del sukker, 2 deler eddik og 3 deler vann som du koker opp. La ligge i laken i minst en halvtime.
Lag majones ved å vispe litt og litt olje inn i en eggeplomme. Begynn med kun et par dråper for å unngå at det skiller seg. Når majonesen har fått en tykk konsistens, rører du inn salt, pepper, litt sitronsaft og finhakket gressløk.
Sil av laken på den syltede, raspede beten. Bland sammen med de raspede, kokte betene. Ha også i finhakket rødløk, finhakket kapers, revet parmesan og sennep. Smak til med salt og pepper.
Spre gressløkmajones utover en tallerken. Form rødbete-massen til en tartar-lignende form på majonesen. Topp med eggeplomme, ristede gresskarkjerner og eventuelt spirer.
Spis.