Karriereveilederen svarer: Om å føle seg fullendt på utsiden, men tom på innsiden

Karriereveileder, Elaine Bloom, svrarer leserne

Suksessfull gründer føler tomhet- Hvordan føle seg bedre?

Publisert Sist oppdatert

Karriereveilederen svarer

I denne spalten, svarer Elaine Bloom leserne, på spørsmål om liv og karriere.

Har du noe du vil spørre Elaine om?

Send en mail til: 

karriere@awmagazine.no

Serine, en gründerdame midt i 30-årene, tar kontakt med meg via e-post. I emnefeltet står det »Jeg trodde jeg skulle føle meg annerledes”

Hei, Elaine

Jeg er en ganske suksessfull gründerdame med en business jeg har jobbet hardt for å bygge opp. Endelig føler jeg at jeg har lykkes, og at firmaet går skikkelig bra. Jeg får mye skryt, likevel føler jeg meg på en måte litt tom. Fra utsiden vet jeg ting ser bra ut, men det stemmer ikke helt overens med hvordan jeg har det på innsiden. Har du noen tips til hva dette kan dreie seg om, eller hvordan jeg kan føle meg bedre? 

Hei Serine.

Takk for at du deler så ærlig. 

Tomheten du løfter frem kan kjennes forvirrende og slitsom å bære på. Vit at du ikke er alene om å kjenne på, at det du føler på innsiden ikke alltid matcher det andre ser på utsiden. Det kan være ulike grunner til at du føler på tomhet. Flere av gründerkvinnene jeg har møtt i livs-og karriereveiledning , har enten tilpasset seg for mye, eller pushet seg for mye slik at de har gått på akkord med egen karrierehelse. Så selv om de har oppnådd suksess,  har det kommet med en pris. Andre har sammenlignet seg, og målt egen verdi ut fra hva de ser at andre gründerkvinner oppnår, og får til. Problemet med sammenligningen er at vi som regel bare ser toppen av isfjellet, og vet lite om hva som foregår under overflaten. 

Ofte er det vårt ytre, eller sosiale selv som blir belønnet, beundret, får anerkjennelse, og ros, mens vårt essensielle selv, kjernen av hvem vi egentlig er, holdes for oss selv. Vi lengter alle etter å bli “sett “for hvem vi egentlig er, mer enn hva vi presterer og produserer. 

Øv på å gi innsiden din mer plass på utsiden.

Elaine Bloom, Karriereveileder

Her er 5 tips for å få utsiden til å matche innsiden: 

 

  1.  Reflekter over hva slags mening du gir ordet tomhet. Ord har så mye makt, og ved å skrive ned hva du legger i ordet vil du bli mer bevisst på hva det kan dreie seg om for akkurat deg. Det kan også åpne opp for nye måter å tenke om tomheten på. 
  2.  Bruk følelsen av tomhet som en invitasjon til å lene deg inn i selve følelsen, utforske hva den prøver å fortelle deg. Hva er det du har behov for og trenger? Kanskje finner du gamle mønstre og overbevisninger det er på tide å ta et oppgjør med. 
  3.  Øv på å gi innsiden din mer plass på utsiden. Stol på deg selv, lytt til den lille stemmen din. På den måten vil du etterhvert kunne integrere innsiden og utsiden, noe som gir en følelse av mer helhet, ro og mening.
  4. Redefiner, eller tydelig definér hva en suksessfull grũnder er for deg. Hvilke styrker, verdier, og grenser er viktige. Hva er viktig for deg å ivareta som grũnderkvinne. 
  5. Velg deg et av tipsene over. 

Serine; Det finnes et hav av tips, oppskrifter, løsninger og meninger om hva som er både viktig og riktig. Sannheten er at du er den eneste som vet hva du virkelig trenger, og hva som vil fungere for deg. Vi er ofte i overflaten, rasker med oss alle mulige tips i håp om å finne noe som fungerer. Velg deg et tips, integrer det til å bli en daglig vane, og legg merke til hva som skjer. 

Gode klemmer, og husk at verden trenger deg og stemmen din.

 Elaine

Serine er ikke gründerens egentlige navn, men anonymisert for saken.