AW Magazine: Let's Talk Business 11.–13. september 2023

Gründerprogrammet – Hurdalssjøen 11.–13. september

Vil du ta bedriften din til det neste nivået?

Bli med på “Let’s talk business” 11.–13. september på Hurdalssjøen. Her vil du bli omgitt av andre likesinnede og få muligheten til å utvide nettverk ditt. Vi har satt sammen et skreddersydd program for å gi deg det du trenger for å ta bedriften din til neste nivå.

Dette programmet er for deg som ønsker å jobbe strategisk med fremtidig vekst. Du ønsker å skalere bedriften din, fra hvor du er i dag, til flere ansatte og betydelig økt omsetning. Kanskje er du i en fase hvor du søker finansiering som et steg til vekst. Som gründer spiller du en viktig rolle i bedriftens fremgang, og dette arrangementet vil gi deg verdifulle verktøy og innsikt for å støtte deg på veien.

Bare én av fire bedrifter overlever etter fem år

Ifølge statistisk sentralbyrå er det kun 26,5 % av bedrifter som overlever etter 5 år. For AS-selskaper, er tallet noe høyere, men under 50% av alle AS’er overlever innen det har gått 5 år. Det ønsker vi å gjøre noe med. På Let’s talk business-eventet er vårt mål å gi deg de nødvendige verktøyene og nettverket som vil hjelpe deg med å skape en sunn og bærekraftig bedrift. Vi ønsker å gi deg de ressursene du trenger for å overleve på lang sikt og for å fortsette å vokse.

Mental trening for gründere med Cecilie Ystenes Myhre

Som gründer er du det viktigste verktøyet for videre vekst og overlevelse av bedriften. Vi må ta vare på deg. Hvordan opplever du og håndterer du motstand? Det er ikke et spørsmål om du vil oppleve stress og press som gründer, men om når og hvor ofte det vil melde seg. I workshop med Cecilie Ystenes Myhre vil du få gode strategier og verktøy som gir deg de mentale ferdighetene du trenger for å løse kritiske situasjoner mer effektivt. Du vil få bedre selvtillit og mestringsfølelse i jobben, og i livet ellers.

Salgsstrategi med Ida Jackson

Hvem andre enn seriegründer Ida Jackson vil kunne gi deg de beste verktøyene og strategiene for å øke salget ditt, bygge e-postlister og komme med ærlige og konkrete tilbakemeldinger på hvordan du skal få solgt tjenesten eller produktet ditt? Det samme spørsmålet stilte vi oss selv, og vi kom ikke til et bedre svar – så vi er stolte over å presentere Ida Jackson til gründerprogrammet.

Effektiv tidsstyring for gründere med Cecilie Thunem-Saanum

Det er fort gjort å bli revet med som ivrig gründer, og dermed takke ja til ting som spiser av tiden din. I dette foredraget med Cecilie TS får du verktøy for å organisere hverdagen og finne en god takt mellom oppgaver, møter og pauser. Du blir mer bevisst på hva du bør bruke tiden din på, og hvordan du kan øke produktiviteten din med en strategisk tilnærming til arbeidsoppgaver og effektiv bruk av kalenderen din. Teknikkene du får bidrar til bedre kontroll og tryggere prioriteringer, slik at du unngår å brenne deg ut.

Hvordan ser ditt investor-deck ut?

Er du gründer i skaleringsfasen? Er du ute etter investorer eller andre måter for finansiering? Kanskje er du ute etter et knippe med skikkelig gode styremedlemmer? Da kan det være fint å få veiledning til hvordan ditt investor-deck bør se ut, hva det bør inneholde og hvor mye du bør hente i finansiering – sånn realistisk. Rett og slett presentere og få frem det beste av bedriften din – som øker sannsynligheten for å nå målene dine. Vi har hentet inn et par ringrever som er skikkelig drevne på dette. Og ikke nok med det…

Pitch bedriften din foran investorer (valgfag for publikum)

Når du har satt sammen og fått flere tilbakemeldinger på din pitch-deck, så får du mulighet til å pitche selskapet ditt foran et knippe ulike investorer. På den måten får du konkrete tilbakemeldinger på hva en investor er ute etter, og får øvd deg på å presentere bedriften din på en måte som er interessant for investorene. Vi kan ikke love deg at det fører til en investering der og da, men du blir rå til å pitche og du bygger din relasjon til investor-miljøet. Kanskje leder det til en investering i fremtiden?

Hvordan bruke et styre?

En annen suksessfaktor for gründerbedrifter er et dyktig styre. Et styre som faktisk hjelper deg, som har bedriften og deg i fokus. Men som gründer er du allerede blitt vant til å ta alle beslutninger selv, tenke selv og ikke rapportere til noen. Det går jo tilsynelatende bra, hva skal jeg egentlig med et styre?

Som gründer står du alene. Skulle det være utfordringer, er det fint å vite at du har noen i ryggen når vanskelige beslutninger tas, eller som heier deg frem i en god vekststrategi. Men ikke alle vet hvordan man bruker styret sitt, hvem som bør sitte i styret, eller hva du kan kreve av styreleder eller et styremedlem. Hva bør jeg betale? Bør jeg betale noen? Hvordan går jeg frem for å finne et styremedlem?

Alt dette får du svar på. Parallelt med gründerprogrammet har vi også styreprogrammet – de som har ambisjoner om å arbeide i et styre. Vi vil, etter beste evne, forsøke å matche deg og din bedrift med et kompetent styremedlem i løpet av eventet. Er det en match, er det opp til dere å ta dialogen videre.

Portretter og brandingbilder

Som en del av gründerprogrammet har vi leid inn en fotograf til å ta profesjonelle portretter og merkevarebyggende bilder av deg som gründer. Gode bilder og god synlighet er viktig for vekst og salg i gründerbedrifter. Enten du trenger bilder til nettside, sosiale medier, presentasjoner eller lignende. Du vil få 2 portretter og 5 merkevarebyggende bilder (f.eks. i arbeid, ulike antrekk, i telefon eller lignende – dette avtaler vi sammen). Alle bildene blir tatt på Hurdalssjøen.

“Let’s talk business” fellesfag, valgfag og mastermind

Som en del av “Let’s talk business”-eventet legges det opp til at du deltar på “fellesfag” – til inspirasjon og motivasjon, og ikke minst bygge nettverk på tvers av de ulike programmene.

Du vil også ha mulighet til å melde deg på ulike workshops og foredrag basert på dine ønsker og behov. Dette kaller vi “valgfag”. Velg mellom innhold som går inn på ledelse, gründer, forhandlinger, investeringer, pitches osv. Alt dette er satt sammen i programmet, slik at du får med deg hele gründerprogrammet, i tillegg til inspirasjon og andre valgfag.

Nettverk og gode relasjoner

Et hovedpunkt for “Let’s talk business” er å utvide nettverket og bygge relasjoner. Relasjoner må bygges over tid, men kan bli tett raskere dersom vi bruker noen dager sammen - fra morgen til kveld. Opplegget utover fag, er lagt opp til nettopp dette – å bygge relasjoner som varer.

Helt praktisk – dette er inkludert

Alle som deltar på “Let’s talk business”, uavhengig av program, får følgende:

  • 2 netter i eget rom på Hurdalssjøen Spa og Hotell

  • Frokost tirsdag og onsdag

  • Lunsj alle dager (3 stk)

  • 3-retters middag mandag kveld

  • En penere 3-retters middag tirsdag kveld

  • Full tilgang til spa-området alle dager

Transport

Alle deltakere må selv ordne transport.

Bil: Kun en times kjøretur fra Oslo. Hotellet har flere parkeringsplasser, inkludert for EL-bil.

Fly: Kun 30 minutters kjøretur fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Tog: Kun 30 minutter med tog + 30 minutter med buss fra Oslo.

Vi vil forsøke å sette opp egne busser fra Eidsvoll Verk stasjon i forkant, slik at ankomsten blir enda enklere

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Let's talk business, hvor du vil få en unik opplevelse og mulighet til å utvide ditt nettverk!