AW Magazine: Let's Talk Business 11.–13. september 2023

Bli med på seminar 'Styrearbeid i praksis', med Anita Krohn Traaseth. AW Magazine's 'Let's talk business', på Hurdalsjøen 11.–13. september 2023
Bli med på seminar "Styrearbeid i praksis", med Anita Krohn Traaseth. AW Magazine's "Let's talk business", på Hurdalsjøen 11.–13. september 2023

Har du ambisjoner om å arbeide i styrer?

Bli med på “Let’s talk business” 11.–13. september på Hurdalssjøen, omgitt av andre likesinnede, utvid eget nettverk – og kanskje sitter du med et styreverv i hånda når du reiser?

Anita Krohn Traaseth har satt sammen et intensivt spesialopplegg KUN for dette eventet – et seminar i styrearbeid i praksis. Anita har et masterprogram i styrearbeid (Corporate Governance & Value Creation fra Handelshøyskolen BI), og har bred erfaring de siste tyve årene fra styrearbeid i en rekke oppstartsselskaper, børsnoterte selskaper og som CEO rapporterende til ulike styrer. Hun er godt kjent med alle roller rundt et styrebord, og vil dele sine praktiske erfaringer og innsikt slik at DU også kan bekle styreoppgaver fremover.

– Nesten 90% av alle styreledere i Norges 200 største selskaper er menn, det er en skjevfordeling vi må gjøre noe med. Jo flere kvinner som bygger kompetanse og profil til å bekle slike verv, jo større sannsynlighet er det for å bidra til å endre den labre statistikken, sier Anita Krohn Traaseth.

Vi må øke antallet kvinner med styrekompetanse – NÅ!

– I dag er bare to av ti styremedlemmer i private selskaper kvinner. Syv av ti aksjeselskaper har kun menn i styret. Tiden er inne for å få en endring på dette nå, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding på regjeringen.no.

“Regjeringen foreslår å innføre krav om at begge kjønn skal være representert med minst 40 prosent i styrene i norske selskaper. Kravene skal sikre bedre kjønnsbalanse i selskapenes ledelse og at næringslivet bruker den samlede kompetansen i samfunnet.

Forslaget vil gjelde mellom 10 000 og 25 000 aksjeselskaper. Det utgjør rundt 3-7 prosent av aksjeselskapene.” – står det på regjeringen.no

Da må vi betraktelig øke antallet kvinner med styrekompetanse, og vi må gjøre det nå! AW ønsker å bidra til at det skal være mange kvinner med god forståelse over egen kompetanse, og hva en kan bidra med inn i norske styrer. Det er flust med kompetanse der ute – så vi må øke selve styrekompetansen, og det gjør vi på “Let’s talk business”, sier Anna Knudsen, gründer og sjefredaktør i AW.

Bli med på “Styrearbeid i praksis”

Dette går vi gjennom:

 • Hva er styrets overordnede rolle og ansvar?

 • Hvordan settes styrer sammen?

 • Rolle & samarbeid: Styreleder versus administrerende direktør?

 • Styrearbeid i oppstartsselskaper versus etablerte konsern?

 • Gjennomføring av styremøter, årshjul, protokoller, evaluering, taushetsplikt, inhabilitet ?

 • Hvorfor vil du ha styreverv?

 • Hvordan bli spurt om styreverv?

 • Din Styreprofil, hvordan lage en?

 • Styreutdannelse, hvilke bør man ta?

 • Spørsmål du bør stille før du takker ja til et verv?

 • Styrehonorar, styreansvarsforsikring - hva kan du be om?

 • Refleksjoner du bør ha før du selv etablerer et styre for egen bedrift

I styreprogrammet får du:

Styreundervisning av Anita Krohn Traaseth

“Let’s talk business”-styreprogrammet, ledes av Anita Krohn Traaseth. I løpet av seminaret skal du sitte igjen med et godt innblikk i praktisk styrearbeid samt ha laget en tydeligere, personlig styreprofil enn før du kom.

Som en del av programmet, vil vi forsøke å matche deg med et gründerselskap*, som deltar på gründerprogrammet – slik at du får en kickstart på din karriere som styremedlem.

*Ved ønske og behov vil vi gjøre vårt beste for å matche gründer med styremedlemmer, men det er verken noe vi kan garantere (da matchen er viktig), eller heller noe som er påkrevd av deg ved deltakelse. Det er kun etter ønske, behov og ev. match.

Du mottar deltakerbevis før avreise onsdag.

“Let’s talk business” fellesfag, valgfag og mastermind

Som en del av “Let’s talk business”-eventet, legges det opp til at du deltar på “fellesfag” – til inspirasjon og motivasjon, og ikke minst bygge nettverk på tvers av deltakere på de ulike programmene.

Du vil også ha mulighet til å melde deg på ulike workshops og foredrag, basert på dine ønsker og behov. Dette kaller vi “valgfag”. Velg mellom innhold som går inn på ledelse, gründer, forhandlinger, investeringer, pitches osv. Alt dette er satt sammen i programmet, slik at du får med deg hele styreprogrammet, i tillegg til inspirasjon og andre valgfag.

Nettverk og gode relasjoner

Et hovedpunkt for “Let’s talk business”, er å utvide nettverket sitt, og bygge relasjoner. Relasjoner må bygges over tid, men kan bli tett raskere, dersom vi bruker noen dager sammen, fra morgen til kveld. Opplegget, utover fag, er lagt opp til nettopp dette – å bygge relasjoner som varer.

Helt praktisk – dette er inkludert

Alle som deltar på “Let’s talk business”, uavhengig av program, får følgende:

 • 2 netter i eget rom på Hurdalssjøen Spa og Hotell

 • Frokost tirsdag og onsdag

 • Lunsj alle dager (3 stk)

 • 3-retters middag mandag kveld

 • En penere 3-retters middag tirsdag kveld

 • Full tilgang til spa-området alle dager

Transport

Alle deltakere må selv ordne transport.

Bil: Kun en times kjøretur fra Oslo. Hotellet har flere parkeringsplasser, inkludert for EL-bil.

Fly: Kun 30 minutters kjøretur fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Tog: Kun 30 minutter med tog + 30 minutter med buss fra Oslo.

Vi vil forsøke å sette opp egne busser fra Eidsvoll Verk stasjon i forkant, slik at ankomsten blir enda enklere

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Let's talk business, hvor du vil få en unik opplevelse og mulighet til å utvide ditt nettverk!