For deg som jobber, men også lever.

Som mye annet startet AW med et behov. Anna Knudsen, som ble født med en stappfull kalender i hendene, savnet et magasin hun kunne slappe av med de få timene hun hadde til avslapping – samtidig som hun lærte noe nyttig. 

Det tradisjonelle business-magasinet kunne hun sikkert fått mye ut av hvis hun ikke hadde sovnet midtveis i en tettpakket tekstblokk. Den rake motsetningen – kvinnemagasinet – var på sin side lett å lese, men det hjalp lite når hovedoppslaget handlet om vippeserum. 

Det var et hull i magasinhyllene.

Det manglet et pusterom for rastløse, ambisiøse mennesker. Et magasin med et nytt blikk på entreprenørskap, penger, bærekraft og business. Fylt med friske spalter skrevet av folk fra forskjellige bransjer og bakgrunner, portrettintervjuer av inspirerende pionerer – og slående bildeserier og illustrasjoner. 

Heldigvis var hun ikke den eneste som savnet dette. Yrja Oftedahl, Malene Fjærtoft og Kristine Kotte-Eriksen – som alle på sitt vis er pådrivere for likestilling i næringslivet – tente på idéen. Og våren 2020 bestemte de seg for å gjøre alvor av den. 

Første utgave – The Independence Issue – landet i postkasser over hele landet august 2020. Det ble en suksess. Men i denne bransjen blir man aldri ferdig. Vi trenger flere sterke stemmer, kvasse penner og gode blikk for å kunne opprettholde, og aller helst høyne, standarden. 

Blir du med å spre ordet?