fbpx

På kontorpulten til Thina Saltvedt

Thina Saltvedt er sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea, og ikke minst prydet hun forsiden på vår sjette utgave, The Money Issue. Hvordan ser kontorpulten til den fargerike og fagsterke rådgiveren ut? Vi har tatt en prat om hennes hverdagsvaner og kontorpult-filosofi.

Hva er det første du gjør når du kommer på kontoret?

Det første jeg gjør er å logge meg på pc-en og sjekke The Bloomberg Terminal for de siste markedsbevegelsene og nyhetene. Da får jeg oppdateringer fra hele verden rullet ut over tre store skjermer. Det er en herlig start på arbeidsdagen! Jeg vil ikke gå glipp av noen viktige hendelser, så jeg følger nøye med på nyhetene døgnet rundt. Jeg blir rett og slett litt stressa hvis jeg ikke får oppdatert meg. Det er nok heller en dårlig vane enn en nødvendighet. Det er jo sjelden at nyhetsbildet endrer seg så mye og så raskt at man trenger å være “på” 24/7.

Hva er din kontorpult-filosofi?

Min kontorpult-filosofi er «orden i kaoset». Jeg har som regel flere store stabler med artikler jeg har planer om å lese. Men jeg må innrømme at mange av artiklene blir liggende der veldig lenge. Så lenge, at innholdet rett og slett har gått ut på dato når jeg en sjelden gang prøver å gjøre et forsøk på å rydde eller lese meg igjennom stablene. Når det er sagt, er det en viss orden i rotet. Jeg husker ganske godt hvilke artikler jeg har skrevet ut og i hvilken haug de ligger, så det er ikke slik at jeg må bruke timer på å finne igjen en artikkel. Jeg har prøvd å ta meg sammen. I Nordea har vi jo en null-utskrift-politikk, og jeg gjør mitt beste for å følge den. Det er viktig for miljø og klima at vi reduserer papirforbruket vårt, og her bør jeg gå foran som et godt eksempel. Selv synes jeg at jeg har tatt et langt steg i riktig retning, men når jeg virkelig skal fordype meg i noe må jeg frem med markeringstusj og kulepenn. Da foretrekker jeg papirutgaven, enn så lenge.

Favoritt-dings på pulten?

Vi har en clean desk policy, så det er litt begrenset hva vi permanent kan la stå på pulten. Det vil si, vi kan ikke ha noen ting på pulten. Likevel dukker det opp noen dingser som gjør det litt mer hjemmekoselig i løpet av dagen. Vannflaska med navnet mitt på er et must. Så har jeg min gullfargede mobillader hengende fra strømuttaket på pulten. En Jean Paul Gaultier lip-gloss jeg fikk av en venninne, formet som et hode med rød motorsykkelhjelm og røde briller på. Jeg blir rett og slett glad av å se på den, så det er nok favoritten. Andre «must-haves» på kontorpulten er en pakke Läkerol Cactus, frukt og sminkebagen. Etter å ha sittet bøyd over pulten i noen timer, er det greit med en liten oppfriskning av sminke og hår før man løper av gårde på kundemøte. Ettersom jeg sitter inne på et meglerrom, har jeg også et par støydempende øreklokker som jeg bruker når jeg skal fordype meg i noe. Det kan til tider være et ganske høyt lydnivå der inne.

Hva gjør du når du trenger en pause fra pulten?

Da går jeg som regel til kaffeautomaten i gangen. Det er det uoffisielle hangout-stedet. Der møter jeg alltid noen hyggelige kollegaer jeg kan slå av en prat med. Andre ganger avtaler jeg å møte en kollega i kaffebaren eller til lunsj i kantina. På sommeren kan vi også sitte ute på baksiden av bygget og nyte sola.