fbpx

På kontorpulten til Kari Elisabeth Kaski

Kari Elisabeth Kaski er SV-politiker, stortingsrepresentant og engasjert miljøverner. Hennes hjertesaker er å redusere klimagassutslippene og ulikhetene i Norge, og hun sloss for et Oslo der ulike mennesker skal få like muligheter. Vi har vært så heldige å få et innblikk i arbeidshverdagen hennes på Stortinget. Og vi har selvsagt tatt en sniktitt på kontorpulten hennes. 

Hva er det første du gjør når du kommer på kontoret?

Aller først er det rett på morgenmøter, som har vært digitale de siste årene. Så fort de er ferdige kjøper jeg meg en stor kaffe i Stortingets kaffebar og starter arbeidsdagen.

Hva er din kontorpult-filosofi?

Filosofien er full orden, men praksisen er noe midt imellom orden og kaos. I veldig intensive arbeidsperioder er det i alle fall kaos og et sammensurium av lapper med notater og gjørelister, og så rydder jeg og forsøker (ofte fånyttes) å lage nytt system når jeg får hodet mer over vannet i rolige perioder. 

Favorittdings på pulten?

Den blanke notatblokka. Jeg er avhengig av å notere ned strøtanker og sette på papiret umiddelbart ting jeg må huske på. Det går noen sånne blokker gjennom et år. 

Hva gjør du når du trenger en pause fra pulten?

Går til kaffebaren og kjøper mer kaffe og tar en runde hvor jeg stikker hodet inn til kollegaer for en prat. Vi sitter på hvert vårt kontor, så kan bli litt ensomt noen dager.