fbpx

På kontorpulten til Elaine Bloom

Elaine Bloom er karriereveileder, pedagog og foredragsholder. I tillegg skriver hun om karriere og ledelse i E24 og er programleder for podkasten Karriereveiledning med Elaine. En kvinne med mange jern i ilden og mange kontorpulter rundt om i landet. 

Hva er det første du gjør når du kommer på kontoret?

Jobben min bringer meg til ulike kontorpulter, organisasjoner og caféer rundt omkring i Norge. Før pandemien var også hele verden kontorpulten min, og uansett hvor jeg jobber fra, har jeg alltid med meg en bok. Det første jeg gjør når jeg setter meg ved kontorpulten, uavhengig av hvor jeg er, er å lese i 15 minutter. Det gir rom for en rolig start, nye tanker, inspirasjon og læring. Hver dag finner jeg et ord i boken som jeg bruker for å ramme inn dagen. Nå når jeg skriver dette, er dagens ord muligheter. 

Hva er din kontorpult-filosofi?

Jeg liker at det er litt av hvert, i alle fall om jeg sitter hjemme. Jeg har en bokhylle med masse spennende bøker som har innebygd kontorpult. Det er trommer fra ulike deler av verden, en blomsterpotte hvor det står Bloom&Grow, kaffekopp, notatblokk og kalender, i tillegg til fire skuffer med alt fra kontorrekvisita til lipgloss, plaster og litt snacks. Jeg liker aller best å jobbe med litt organisert kaos. 

Favorittdings på pulten?

Jeg elsker å skrive, og er litt old school. Penn og papir. <3 Min favorittdings er min kalender i papirform. Jeg benytter den til å planlegge, strukturere og holde orden, skrible, få ned nye ideer og til å holde oversikt. Jeg har også alltid en notatblokk liggende fordi jeg elsker å notere små stikkord, lage tankekart, koble ting sammen, særlig når jeg sitter i karriereveiledninger eller i møter. 

Hva gjør du når du trenger en pause fra pulten?

Siden jeg har en variert arbeidshverdag, har jeg ulike behov ut ifra dagen, hvor jeg er, og hva jeg jobber med. Jeg elsker å få friskt luft, trene hjemme, sette på favorittmusikken og danse, legge bort alt som handler om skjerm og hvile litt. Ellers er jeg veldig glad i være rundt andre mennesker, så pause for meg kan også være en god samtale over en god kopp kaffe.